13 Tips Om De Bodemkwaliteit Te Verbeteren

13 Manieren Om De Bodemkwaliteit Te Verbeteren

We besteden veel tijd en geld aan het kiezen van de juiste groente, kruid of bloem om in onze tuin te laten groeien. Door precies de juiste variëteit te kennen, op het ideale moment te planten en vervolgens zorgvuldig te verzorgen, ontstaat een buitenruimte waar we trots op kunnen zijn.

Als er niet voor de gezondheid van de bodem wordt gezorgd, kan dit leiden tot vegetatie van slechte kwaliteit. Met deze 13 tips kunt u uw bodemkwaliteit verbeteren om het delicate evenwicht van het ecosysteem van de bovengrond te behouden en een gezondere bodem te garanderen die robuuste vegetatie kan produceren.

1. Bouw Een Grens

Een border of kader rond de beplanting kan bijdragen aan een gezonde bodem. Dit kan één keer, en dan kan het worden gehandhaafd. Deze bodemverbeterende truc gaat ervan uit dat bodem die niet regelmatig wordt aangetast, gezonder zal zijn. De barrière kan een zeer aantrekkelijke toevoeging zijn aan uw bodem. Het is eenvoudig om ervoor te zorgen dat nieuwsgierige tuiniers en dieren er niet door worden ontmoedigd. Bonuspunten als de barrière kan worden gebruikt om tegelijkertijd tuinbedden te bouwen. Hierdoor zijn er meer mogelijkheden voor bodemdrainage en luchtcirculatie in de bodem.

2. Laat De Lentegrond Uitdrogen

Deze over het hoofd geziene tip kan soms de reden zijn waarom planten in het voorjaar geen wortel schieten, ondanks de opwinding van het aanleggen van een nieuwe tuin of het opfrissen van groene ruimtes.

Laat de grond drogen na lenteregens en veel water aan het begin van het plantseizoen. De bovengrond heeft lucht nodig om goed te kunnen functioneren. Daarom zal het werken met doorweekte aarde meestal de grond verdichten en essentiële zuurstof naar buiten duwen.

Twijfelt u of de grond te vochtig is? Pak een handvol aarde en knijp. Als er water uit druppelt, wacht dan een paar dagen om het voldoende te laten drogen om zijn natuurlijke luchtigheid te behouden.

3. Controleer Je Bodem

Net als in het leven, als je je sterke en zwakke punten niet kent, kun je niet altijd je beste zijn of je tekortkomingen verbeteren.

Het is mogelijk om de bodem te testen op het mineraalgehalte en de samenstelling van de bodem te bepalen. Met een eenvoudige testkit kan een grondmonster worden genomen. Best te voltooien wanneer de bodem niet actief vegetatie laat groeien; dit is een geweldige activiteit buiten het seizoen om te doen bij het plannen van de aanplant van volgend jaar.

4. Voeg Toe Wat Ontbreekt

Zodra u de tekortkomingen van de bodem hebt vastgesteld, is het tijd om te plannen hoe u deze kunt compenseren. Natuurlijke toevoegingen aan de bodem kunnen eventuele tekortkomingen compenseren. U hoeft echter geen toevlucht te nemen tot chemische behandelingen die goed werken.

Om magnesium in balans te brengen, kan een besprenkeling van Epsom-zouten de truc doen. Voor een boost om het lage calciumgehalte te verbeteren, probeer limoen, oesterschelpen of melkpoeder toe te voegen. Een andere natuurlijke oplossing is om houtas te verspreiden over grond met een laag kaliumgehalte.

Beendermeel en visemulsie kunnen worden toegevoegd om het fosforgehalte te verhogen.

5. Krijg Stikstofrijke Planten

Aangezien stikstof een voedingsstof is die in de bodem gewoonlijk snel wordt uitgeput, kunt u overwegen om opzettelijk stikstoftoevoegende planten in uw bodem te planten.

Peulvruchten zijn het meest efficiënt in het omzetten van hun alledaagse met bacteriën bedekte wortels in de stikstof die planten kunnen gebruiken. U kunt ervoor zorgen dat uw bodem stikstofrijk is door peulvruchten, pinda’s of klaver te planten.

6. Mulch Het Op

Een van de beste dingen die we voor onze grond kunnen doen, is deze constant van verse mulch te voorzien. De bodem zal de groene stof opnemen als deze afbreekt en zichzelf verstevigt. Het is gemakkelijk om voorgemengde mulch te vinden en het kan op de grond worden aangebracht. Een andere geweldige manier om dubbel werk te doen, is om mulch te gebruiken die is gemaakt van gehakte stikstofbindende planten.

7. Natuurlijk Recyclen Van Knipsels En Bladeren

Gooi geen gemaaid gras, gesnoeide takken of opgeharkte bladhopen weg. Verander ze in plaats daarvan in mulch om de grond te versterken en voeding toe te voegen.

U kunt het gemaaid gras composteren voordat u het aan de aarde toevoegt, of direct aan uw tuin. Als de grond zich in een tuin bevindt, is het belangrijk om geen met chemicaliën behandeld maaisel te gebruiken. Takken die met hout kunnen worden afgebroken tot kleine stukjes, en gedeeltelijk gebroken bladeren zijn beide geweldige toevoegingen om de gezondheid van de bodem te verbeteren.

Door uw maaisel en bladeren terug in de grond te brengen, worden natuurlijke elementen perfect gerecycled, wat zowel de grond als de prullenbak ten goede komt.

8. Wormen Toevoegen

We denken vaak alleen aan insecten als ongedierte. Maar als gezonde grond het doel is, zijn wormen iets dat je in de buurt wilt hebben. Wormen zijn een uitstekende transporteur van deeltjes in de grond, vermengen de grond en kruipen op en neer door de lagen van de aarde.

Naast mulchen kunnen wormen worden gebruikt als een natuurlijke grondmixer en het mulchmateriaal opeten. Terwijl ze zich verplaatsen, voegen wormen zuurstof toe aan de grond en zorgen ze ervoor dat deze water uit het vuil kan opnemen.

9. Gebruik Groenbemesters En Bodembedekkers

Overweeg om tijdens niet-groeiende seizoenen voedingsstoffen aan de grond toe te voegen die de gezondheid van de bodem zullen verbeteren door nieuwe aanplant. Het kweken van planten die gunstig zijn voor de bodem, maar niet voor de teler, wordt groenbemester genoemd.

Deze planten mogen groeien en sterven dan op natuurlijke wijze af zonder te worden geruimd of verwijderd. De dode planten breken dan af en dragen direct bij aan de bodem en worden vaak gekozen vanwege hun vermogen om specifieke voedingsstoffen zoals stikstof of fosfor toe te voegen.

Dekgewassen zijn gewassen buiten het seizoen die in de bodem worden geplaatst om bodemerosie te voorkomen. Niet beplant met een gewas of gras, heeft kale grond de neiging weg te spoelen zonder het gewortelde anker dat planten bieden. Bodembedekkers zoals tarwe en wintergrassen kunnen de bodem versterken door de voedingsrijke bovengrond in zijn greep te houden, waardoor er daarna een productiever groeiseizoen mogelijk is.

10. Eenjarige Gewassen Roteren

Het omschakelen van planten kan helpen bij het handhaven van een gezonde samenstellingsbalans. Verander waar u elke plant in uw tuin zet, zodat tekorten aan voedingsstoffen niet hinderlijk worden voor de bodem.

11. Onkruidbestrijding

Elke tuinier wordt geconfronteerd met een probleem met invasief onkruid. Onkruid kan echter gunstig zijn voor de bodem als het wordt gebruikt onder een laag mulch tijdens de voorbereiding van de grond buiten het seizoen.

Schadelijk onkruid, zoals brandnetel of ambrosia, moet veilig uit de grond worden verwijderd, zodat ze geen essentiële voedingsstoffen uit de grond halen in concurrentie met nuttige of gewenste aanplant.

12. Koffie (grond) Tot De Redding

Na dat kopje koffie ’s ochtends, rondt u het terrein af om de gezondheid van uw bodem te verbeteren. Het verspreiden van koffiedik over de grond zal de zuurgraad verhogen, vooral als het alkalisch is.

Het enige wat u hoeft te doen is de grond lichtjes in de grond te bewerken, en de grond zal de grond en hun voedingsstoffen opnemen. Dit kan helpen om je alkalische bodem wakker te maken, net als een kopje koffie in de ochtend.

13. Ga Biologisch

Ten slotte is het een goed idee om waar mogelijk biologische of natuurlijke bodembehandelingen te gebruiken. Chemicaliën kunnen een snelle oplossing zijn, en er zijn momenten waarop de grond precies datgene nodig heeft wat je al gemengd en klaar voor gebruik in een gebruiksklaar mengsel kunt vinden. Wanneer u een chemische stof toevoegt om één ding op te lossen, kunt u tijdens het proces een nieuw probleem creëren.

De kwetsbare grond kan worden beschadigd door pesticiden zoals herbiciden en meststoffen. Het is de beste filosofie om eerst biologische oplossingen te gebruiken als u op zoek bent naar een gezonde bodem.

Start Uw Bodemstrategie

Het creëren van een gezonde bodem is niet moeilijk, maar het vergt weloverwogen zorg en planning. Omdat veel natuurlijke stoffen aan de bodem kunnen worden toegevoegd om de voedingsstoffen en conditie van de bodem te verhogen, hoeft het verbeteren van de bodemkwaliteit niet duur of moeilijk te zijn. Weten wat uw bodem nodig heeft en vervolgens zorgvuldig letten op de sterke en zwakke punten van de bodem, is de perfecte strategie om te eindigen met een bodem van goede kwaliteit.