Particuliere acties

Radiomarathon.nl 
Drie dagen 65 uur live radio voor Stichting Maud voor Leven. De Radiomarathon.nl is een initiatief van Petrit Sterenberg, Rene de Jonge en Daniell Middelveld in samenwerking met Zwartewater FM. Tot met zaterdag 21 december 00.00 uur draaien de DJ's voor geld voor Maud voor Leven en staat de hele programmering in het teken van Maud voor Leven. Het is de zevende editie van Radiomarathon.nl. Veel mensen (zowel particulieren als bedrijven) steunen het initiatief van de Radiomarathon.nl en organiseren een actie. Denk aan:
- Kwishetnetnog, initiatief van 6 cafe's in Hasselt, Zwartsluis en Hasselt
- Tennismarathon door Tennis Club Hasselt
- Dartmarathon georganiseerd door Erik en Emiel
- Spinningmarathon georganiseerd door Sportland Hasselt
- Spaarthartactie basisschool Maarten Luther School Genemuiden
- Inloopdag Historische Vereniging Hasselt
- Verkoop van het Vredeslicht door Scouting De Veste 
- Biljartmarathon georganiseerd door Bonne Rozema 
- Veiling in Horecacentrum Onder de Luifel
 
Ten Brinke Makelaardij
Bij aankoop van een huis bij Ten Brinke Makelaardij doet deze makelaar een donatie aan SOS Kinderdorpen of aan Maud voor Leven, te bepalen door koper. tenbrinke-makelaardij.nl/goede-doelen
 
Goede Doelen Dag Bredeschool Het Stroomdal, Bijzonder Onderwijs De Kameel, Kinderdagopvang Plons
door de kinderen. Samen met de juffen/meesters organiseren de kinderen een Goede Doelen Dag. De kinderen bedenken zelf activiteiten voor deze dag. Met de verkoop van activiteiten en producten steunen ze Maud voor Leven. Woensdag 24 april, Botlek 56 Zwolle
 
Kerst Streekmarkt Doepark De Nooterhof
door Lotte Bultje/Doepark Nooterhof. Op zondag 16 december 2012 organiseert Doepark De Nooterhof de Kerst Streekmarkt. Producenten en leveranciers van streekproducten uit de regio rond Zwolle laten u in kerstsfeer kennismaken met hun producten. Lotte Bultje, initiatiefnemer van Maak het voor Maud, verkoopt op haar kraam allerlei hip en handgemaakte spullen. De opbrengst gaat naar Maud voor Leven. De kraam is gesponsord door Doepark Nooterhof. Kom sfeerproeven in De Nooterhof en waan je voor even in een heerlijke Kerstsfeer. De Kerst Streekmarkt is geopend van 11.00 uur tot 16.00 uur in Doepark Nooterhof Zwolle. 
www.doeparkdenooterhof.nl 
 
Unicef Stadshagenrun 2012
door Wilco, Jacqueline en Susan. Tijdens de Unicef Stadshagenrun lopen meer dan 2.000 mensen voor het goede doel, waaronder Maud voor Leven. Susan Wiering-Greving loopt speciaal voor Stichting Maud voor Leven. Zij heeft familie en vrienden gevraagd om haar te sponsoren. De oprbrengst hiervan bedraagt 156 euro. De opbrengst van het inschrijfgeld van de Unicef Stadshagenrun 2012 bedraagt maar liefst 750,-. Met de collecte en de verkoop van wensstrengen en sjaals is maar liefst 868,12 opgehaald. In totaal levert de Stadshagenrun een bedrag van 1.774,12 euro. Dit bedrag geven wij door aan Stichting Willemijn's Wens. 

IK HEB LEF KALENDER 2013
door IK HEB LEF Zwolle. Een pracht initiatief van 12 Zwolse onderneemsters die zich stijlvol en met LEF presenteren in de IK HEB LEF KALENDER 2013. Het doel? Het ondersteunen van 4 goede doelen. Hoe stoer is dat?! Wij zijn trots dat Maud voor Leven één van deze goede doelen is. Nieuwsgierig? Koop de kalender! U steunt meteen Autisme Sportief, Ronald MC Donald Huis Zwolle, Stichting Linda tegen melanoom en Stichting Maud voor Leven! De kalender is te koop voor € 12,-. Surf naar www.ikheblefzwolle.nl voor de verkooppunten.
 
Voetbalteam SV Zwolle 4
door Jasper. Het voetbalteam SV Zwolle 4 draagt Maud voor Leven een warm hart toe. Op hun voetbalshirts hebben zij het logo van Maud voor Leven kosteloos laten drukken. Zo is de Stichting wekelijks zichtbaar op de voetbalvelden in de omgeving van Zwolle.  

Braderie
 door Lotte Bultje. Lotte (www.doorlotjesrozebril.nl) en haar creatieve vriendinnnen zijn weer aan de slag gegaan met 'Maak het voor Maud'. De eerste braderie in Zwolle was op 21 juni jl. in Assendorp. De verkoop van de hippe creaties was een groot succes. In navolging hiervan organiseert Lotte een tweede braderie. Organisator Hip en Handgemaakt (www.hipenhandgemaakt.nl) heeft Lotte uitgenodigd voor de Hip en Handgemaakt Markt op zaterdag 8 september 2012 in de binnenstad van Zwolle. Hip en Handgemaakt stelt een kraam van 2 meter beschikbaar. Onder de bomen op het sfeervolle Grote Kerkplein staan zaterdag 8 september 50 kramen voor een bruisende markt. Naast de markt is er in Zwolle ook een Stadsfestival. De opbrengst van de verkoop van de kraam van Lotte gaat volledig naar Stichting Maud voor Leven.
We Pay it Forward... 
 
KBS Het Atelier

door de juffen van Het Atelier, locatie Assendorp. Een feestelijke speeldag op vrijdag 7 september 2012 kinderdagverblijf Het Atelier. Het dagverblijf waar Maud op heeft gezeten. Naast het feesten en spelen herdenken we ook samen onze kleine dappere Maud. De opbrengst van deze speeldag bedraagt 1.419,32 euro.

We Pay it Forward...

Nacht voor Leven (geannuleerd ivm overlijden Maud)
door Sandy Fredriksz en Marja de Kleine. In samenwerking met de HESZ (Horeca Evenementen Stichting Zwolle) organiseren Vrienden van Maud op 30 juni a.s. de kroegentocht 'Nacht voor Leven'. Bij deze actie zijn 89 bedrijven die gevestigd zijn in de binnenstad van Zwolle betrokken. Voor deze actie heeft Stichting Maud voor Leven een collectevergunning aangevraagd. Het doel van de actie is geld inzamelen voor Stichting Maud voor Leven. Café de Kleine, de stamkroeg van Sjoerd, de papa van Maud, steunt dit mooie initiatief!
 
Het Belgische Keizer Voetbaltoernooi
door Sven Mestenbeld. Op 24 juni organiseert SV Zwolle 'Het Belgische Keizer Voetbaltoernooi'! Sponsor Café Restaurant De Belgische Keizer doneert het inschrijfgeld aan Stichting Maud voor Leven. Ook houden zij een collecte. Helaas komt de opbrengst niet meer ten goede aan Maud. Maar met kleine Maud en haar familie in gedachten gaat de sponsoractie door. Pay it Forward door De Belgische Keizer.
 
Jaarmarkt Assendorp Maak het voor Maud
door Lotte Bultje. Op donderdag 21 juni is er van, 10.00 uur tot 21.00 uur, weer gezellige Jaarmarkt in de Zwolse wijk Assendorp. Al jaarlijks een begrip in Zwolle en altijd goed bezocht. 'Maak het voor Maud,' een actie opgezet door Lotte Bultje. Tijdens de Jaarmarkt in de Assendorp stalt Lotte haar kraam uit met handgemaakte spullen. Onlangs heeft zij een oproep  via internet gedaanwaarin zij mensen vraagt om iets creatiefs te maken voor Maud. Hier zijn veel leuke dingen uitgekomen. Uit alle hoeken van Nederland en daarbuiten zijn producten volledig belangenloos opgestuurd ter ondersteuning van haar actie. Meine van de winkel Meinesz en Bennesz is zeer enthousiast over deze actie en hij stelt een kraam beschikbaar voor Lotte! De verkoopopbrengst van de leuke producten gaat naar Stichting Maud voor Leven. Helaas komt het niet meer ten goede aan onze Maud. Maar met kleine Maud en haar familie en vrienden in gedachten blijft de actie doorgaan. We Pay it Forward... Het secundaire doel is immers, het ondersteunen van andere gezinnen in soorgelijke situaties.

Jaarmarkt Assendorp Maudwijn
door Mitra. Familie Schaap van de Mitra-Assendorp houdt tijdens de Jaarmarkt ook een speciale actie voor Maud. Bij de aankoop van een fles wijn van € 5,99 gaat € 1,50 naar Stichting Maud voor Leven.Helaas komt het niet meer ten goede aan onze Maud. Maar met kleine Maud en haar familie en vrienden in gedachten blijft de actie doorgaan. We Pay it Forward... Het secundaire doel is immers, het ondersteunen van andere gezinnen in soorgelijke situaties. Tijdens de jaarmarkt staat de hele winkelstraat vol met leuke kraampjes. Ook voor kinderen valt er genoeg te beleven! De opbrengst van de verkoop van Maudwijn bedraagt maar liefst
€ 250,-!


Deltion College verkoopt Broodje Maud
De bakkers van de bakkersopleiding van het Deltion College hebben een leuk initiatief bedacht: een heerlijk Broodje Maud. Van 1 juni tot en met 5 juli wordt er in de bakkerswinkel op het Deltion College Broodjes Maud verkocht. Van elk verkocht broodje gaat er  € 0,75 naar Stichting Maud voor Leven. De opbrengst van deze leuke actie bedraagt € 283,50. Hiervoor hebben de bakker 378 Broodjes Maud verkocht!
 
Collecteweek Assendorp
door Linda Land. In de week van 28 mei organiseert Maud voor Leven een collecteweek in de wijk Assendorp. De wijk waar Maud woont. Circa 15 Vrienden van Maud gaan de wijk in met een collectebus om geld in te zamelen voor Maud's reis naar Amerika. De reis die zij samen ondergaat met haar vader, moeder, broer Niels en tweelingzus Juul. Dat de Assendorpers begaan zijn met hun buurmeisje is duidelijk. De opbrengst van deze collecte bedraagt € 1.787,-!

Open bedrijvendag Nunspeet: Inclusief Intervens/Inclusief Groep
door Janneke Bruininga. Op zaterdag 19 mei is er van 10.00 uur tot 17.00 uur open bedrijven dag op het bedrijventerrein in Nunspeet. Samen met 163 andere organisaties zet Inclusief Intervens op deze dag ook haar deuren open voor publiek. Collega's van Carlieke vertellen over hun werk en ze verkopen deze dag diverse producten. Denk aan sjaals met Amerikaanse vlag, ringen, Wensstrengen, et cetera. Ook voor de kinderen is er voldoende te beleven. De opbrengst bedraagt  € 381,45 en gaat naar Stichting Maud voor Leven. Klik hier voor meer informatie over Inclusief Intervens.
 
Kofferbakverkoop Leusden
door familie Van Hamersveld. Op donderdag 16 mei wordt er in Leusden weer Kofferbakverkoop gehouden. De tantes van Sjoerd houden weer gezellige uitverkoop. De opbrengsten van € 450,00 gaan naar hun nichtje Maud.
 
Brapopfestival Zuiderpark Apeldoorn
door opa, oma en oom van Maud. Op 17 mei, Hemelvaartdag, wordt er in het Zuiderpark in Apeldoorn het Brapopfestival gehouden. Een dag vol muziek en gezellige activiteiten. De opa, oma en oom van Maud staan er met een kraam en twee springkussens. Voor een kleine bijdrage kunnen kinderen daarop naar hartelust springen. Ook verkopen zij bij de kraam de bekende "Maud naar Amerika sjaal'. De opbrengst van € 273,01 gaat uiteraard naar hun kleindochter en nichtje Maud! Klik hier voor meer informatie.

Juffendag op K.B.S. het Atelier
door Rosalinde van den Berg. Op 16 mei organiseren de juffen van basisschool Het Atelier in Zwolle de jaarlijkse juffendag. Dit jaar staat de dag in het teken van buurmeisje Maud. Het belooft een gezellige ochtend met allerlei activeiten. Ook lopen de kinderen een sponsorloop op het schoolplein. De opbrengst van deze juffendag bedraagt € 1.800,- en is bestemd voor Maud voor Leven. Klik hier voor meer informatie over de school.

Bevrijdingsfestival Zwolle 2012
door Stichting Maud voor Leven en Vrienden van Maud. Op 5 mei vieren wij onze vrijheid. En vragen wij aandacht voor Maud, het buurmeisje van het Bevrijdingsfestival. Voor Maud, maar ook voor andere kindjes met Neuroblastoom, hangt het leven aan een zijden draadje. Stichting Maud voor Leven geeft deze kinderen graag hun rijheid terug. Daaom staan wij, Stichting Maud voor Leven en Vrienden van Maud, met een stand op het Festivalboulevard. Je vindt ons bij standnummer 25. Deze dag staat in het teken van "Maud naar Amerika'. Hiervoor verkopen de Vrienden van Maud speciaal de sjaals met de Amerikaanse vlag. De modetrend van 2012! Steun Maud, koop deze topper. Ook door het versturen van SMS Maud naar 4004! steun je onze Stichting. Lees hier meer over het Bevrijdingsfestival in Zwolle.

Braderie Meppel
door Sjouke Koopman, ondernemer in Meppel.
Op woensdag 2 mei organiseert Stichting De Grote Trek in Meppel een braderie. Naast muziek en marktkramen is er een springkussen voor de kinderen. Ook maakt Marcel Kroes van funplane.nl ballonfiguren en collecteren Brigitte en Jan Snijders voor Maud. Alle opbrengsten komen ten goede aan Stichting Maud voor Leven. Komt allen op 2 mei tussen 9.00 uur en 18.00 uur naar Meppel en geniet van de gezellige sfeer en doneer voor de kleine Maud! De opbrengst bedraagt € 1.157,-.

Koninginnedag
door Linda Land. Samen met haar dochter Floortje houdt Linda Land kleedjesmarkt in het Centrum van Zwolle. De verkoopopbrengst gaat naar Stichting Maud voor Leven. Het verkoopkleedje van Linda en Floortje is herkenbaar aan de posters van Maud voor Leven.  Linda draagt het poloshirt 'Steun Maud voor Leven! De verkoop start lekker vroeg: om 07.00 uur. Succes! Mooie opbrengst ruim € 430,-.

Landstede Basketbal tegen Magixx
Door Landstede. Op vrijdag 27 april 2012 zamelt de Landstede zamel geld in voor Maud voor Leven tijdens de play-off wedstrijd van Landstede Basketbal tegen Magixx playing for kidsrights. Deze wordt gehouden in Landstede sportcentrum. De opbrengst van deze collecte bedraagt € 352,58.

Kinderen Parkschool collecteren voor Maud
door Anne Fleur, (10 jr.), Govert  (10 jr.) en Carolijn (10 jr.). Kinderen van de Parkschool starten spontaan een collecteactie voor Maud. Steun dit leuke initiatief!

TrekkerTrek 2012
door Wilco. Jansen Op 21 maart 2012 organiseert Stichting Boerentrekkertrek (BTT) in Kamperveen een TrekkerTrek wedstrijd. Het belooft een mooie wedstrijd te worden in alle klasses. Vrienden van Maud voor Leven houden deze dag een collecte voor Maud. Klik hier voor meer informatie over TrekkerTrek. De opbrengst bedraagt  € 1.210,83.

IJsselloop 2012
door Linda Land. Op 15 april a.s. wordt de 7e Salland Verzekeringen IJsselloop gehouden. Een bijzonder loopevenement door het hart van Deventer en zijn mooie omgeving. De start is dit jaar op de Verzetslaan nabij de Boreel. Linda Land en Joyce van der Geest lopen voor Maud voor Leven. Klik hier voor meer informatie over dit evenement. De opbrengst is € 523,28. 

De Volkshuisvestersloop 2012

door medewerkers van De Goede Woning Apeldoorn. Op vrijdag 13 april vindt de 26ste edtie van de Volkshuisvestersloop plaats. Hét jaarlijks terugkerend hardloopevenement voor medewerkers van alle wooncorporaties in Nederland. Dietrik Augustinus, Jan Woudenberg en Edwin van de Steeg lopen voor Maud. De opbrengst is € 268,05. 
 
Paasvoetbal Toernooi
door Jolanda Sluiter. Tijdens het het SVI Tombola Paasvoetbal Toernooi heeft Jolanda Sluiter gecollecteerd voor Maud voor Leven. De opbrengst is € 181,95. Bedankt!

Pim Lankhorst hockeytoernooi bij ZMHC Zwolle
door familie Reith. Ook weer een spontane actie. Familie Reith doet onder vermelding van Maud voor Leven mee met het Pim Lankhorst hockeytoernooi bij ZMHC Zwolle. Deze wordt gehouden op 2e Paasdag.
 
Kofferbakverkoop in Leusden
door de dames van Hamersveld. De tantes van Sjoerd hebben uitverkoop gehouden tijdens de kofferbakverkoop in Leusden. De opbrengst bedraagt € 300,-.

Sponsorloop 2012 De Ambelt Oosterenk
door De Ambelt Oosterenk. Een spontane actie van De Ambelt Oosterenk, school voor speciaal onderwijs en speciaal voortgezet onderwijs. Op 4 april a.s. organiseren zij een sponsorloop. Het oorspronkelijke doel was geld inzamelen voor de nieuwe bibliotheek op school. Bij het lezen van de advertentie over Maud in De Stentor is het op het schoolplein besloten dat een deel van de opbrengst naar Stichting Maud voor Leven gaat. Ruim 130 kinderen van De Ambelt doen op 4 april mee met de sponsorloop voor Maud.

Jeroen van Inkel steunt Maud
door Linda Land. Op zaterdag 31 maart organiseert Hedon de ' Zaterdagnachtkoorts'. DJ' s Jeroen van Inkel en Hans Stroeve promoten tijdens het draaien van hun plaatjes Stichting Maud voor Leven.

Spinningactie Di-Network
door Dinette Bravenboer. Dinette heeft bij sportschool XLPRO een spinningactie op touw gezet. Vier avonden spint zij voor Maud. De opbrengst van € 103,51 gaat naar Maud voor Leven.

Collecteren tijdens kickboxgala Eerbeek
Op zaterdag 31 maart a.s. wordt de tweede editie van Battle in de Bhoele gehouden. Tijdens dit kickboxgala vechten zo'n 25 partijen in verschillende klassen. Battle in de Bhoele steunt onder andere Stichting Maud voor Leven. De opbrengst bedraagt € 526,37.

Collecte-actie IntermeZZo
Op 20 maart 2012 heeft nazorgcentrum IntermeZZo uit Zwolle een collecte-atie voor Maud voor Leven gehouden.
De opbrengst is 
€ 365,11.


Productverkoop Tamek Groep
door medewerkers van de Tamek Groep. Collega's van Jan van Hamersveld hebben spontaan een productverkoopactie voor Maud op touw gezet. Zij verkopen onder andere paasstollen, krentenbrood, rozijnenbrood, appelcakejes, walnootkoeken, cocoskoeken, et cetera. Van elke verkochte bestelling gaat € 5,- naar Stichting Maud voor Leven. De actie levert maar liefst € 1.500,- op!

Marathonloop Utrecht (loop voor een Goed Doel)
door medewerkers Inclusief Intervens. Collega's van Carlieke doen mee met de 5 km run van de Jaarbeurs Utrecht Marathon. Zij lopen voor de Stichting Maud voor Leven. Om zoveel mogelijk geld in te zamelen gaat Intervens met een groep 'sportieve' collega's hardlopen. De lopers zullen zich laten sponsoren door familie en vrienden. 

Lege flessenactie
door medewerkers Inclusief Intervens. Collega's van Carlieke zamelen de komende periode lege flessen in voor Maud.
 
Midwintermarathon
door Marieke Nijhof. Op 5 februari jl. heeft Marieke Nijhof de Midwintermarathon (8 km) gelopen. Het doel was geld inzamelen voor de reis- en verblijf van het gezin van Maud naar Amerika. Marieke is de eerste in de rij van het organiseren van spontane particuliere acties voor Maud. De basis is gelegd. Zij heeft de eerste € 350,- binnen gehaald.