Nieuws

Voorlopige opbrengst 10 editie € 14.509,47 voor Maud voor Leven en Villa Joep

op .

Afgelopen weekend was het dan eindelijk zover. Een radiomarathon van 65 uur met interviews, muziek en een boel gezellligheid en daarnaast vele acties hebben geleid tot deze mooie tussenstand. Vrijdag en zaterdag werden er al een heleboel cheques ingeleverd; de hartjesactie bij scholen en de scouting, bierproeverij darten, een sportmarathon en tennis. Iedereen kwam in actie om de doelen van Stiching Zwartewaterland Helpt te ondersteunen. 

De geld gaat dit jaar naar Maud voor Leven en Villa Joep. Villa Joep maakt zich hard voor het verbeteren van de genezingskansen van de kinderen die neuroblastoom hebben. Meer onderzoek, betere medicijnen met minder risico's staan hoog op de agenda. 

Maud voor Leven werkt voor de gezinnen door het geven van voorlichting, mentale ondersteuning en financiele bijdragen waar de verzekering kosten niet dekt. De gezinnen worden hiermee ontlast van hun financiele zorgen en kunnen alles doen wat moet om voor hun zieke kind en gezin te zorgen. 

We zijn erg blij met dit mooie bedrag en gaan hier weer veel moois mee doen! Bedankt aan iedereen die heeft bijgedragen aan dit mooie bedrag! Alle donateurs, sponsoren, sporters, kinderen en lokale ondernemers. En niet te vergeten de vrijwilligers van Zwartewaterland helpt die zich met hart en ziel hebben ingezet!

Radiomakers klaar voor 10e editie radiomarathon

op .

Radiomakers klaar voor tiende editie radiomarathon Zwartewaterland Helpt

HASSELT- Nog een paar dagen en dan is het weer zo ver. De driedaagse radiomarathon van Zwartewaterland Helpt gaat van start. Op 15, 16 en 17 december wordt er weer non-stop radio gemaakt vanuit Horecacentrum Onder de Luifel in Hasselt. De opbrengst van de tiende editie gaat  naar de stichtingen Villa Joep en Maud voor Leven. 

De actie Zwartewaterland Helpt is een initiatief van Stichting Radiomarathon. Zoiets al het glazenhuis van 3FM, maar dan lokaal. Een tijdelijke studio, een veilingtafel, muziek tegen betaling, collecte en acties. Dit doen zij in samenwerking met de lokale omroep Zwartewater FM. In de tijdelijke studio, dit keer in het café zelf, wordt vanaf donderdagochtend 65 uur radio gemaakt met als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor kinderen. 

De opbrengst gaat dit keer naar Maud voor Leven en Villa Joep. Twee stichtingen die zich inzetten voor kinderen met ‘neuroblastoom’. Een agressieve vorm van kinderkanker, waarvan de genezingskans nog schrikbarend laag is. Zwartewaterland Helpt strijd 65 uur met ze mee om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek en hulp voor gezinnen die met deze verschrikkelijke ziekte te maken hebben. 

Luister 15, 16 en 17 december naar de radiomarathon via kabel 104.1, FM 107.3 of online streaming. Vraag een plaatje aan, doneer, doe mee met de Bingo of een van de vele andere acties, kom langs in de tijdelijke studio in Onder de Luifel of doe een bod op de veilingtafel. Help mee stichting Maud voor Leven en Villa Joep te ondersteunen in hun ultieme doel: kinderen met neuroblastoom genezen. Samen kunnen we het verschil maken. 

Kijk voor het volledige programma, alle acties en meer informatie op www.zwartwaterlandhelpt.nl.

Zwartewaterlandhelpt.nl voor MvL en Villa Joep

op .

Zwartewaterland Helpt is een initiatief van Stichting Radiomarathon. In december organiseren wij voor de tiende keer een radiomarathon voor een goed doel. Zoiets al het glazenhuis van 3FM, maar dan lokaal. Een tijdelijke studio, een veilingtafel, muziek tegen betaling, collecte en acties. Dit doen wij in samenwerking met de lokale omroep Zwartewater FM. 

Dit jaar gaat de opbrengst naar Maud voor Leven en Villa Joep. Twee stichtingen die zich inzetten voor kinderen met ‘neuroblastoom’. Een agressieve vorm van kinderkanker, waarvan de genezingskans nog schrikbarend laag is. Zwartewaterland Helpt strijd 65 uur met ze mee om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek en hulp voor gezinnen die met deze verschrikkelijke ziekte te maken hebben. Help ons stichting Maud voor Leven en Villa Joep te ondersteunen in hun ultieme doel om kinderen met neuroblastoom te genezen. 

Luister 15, 16 en 17 december naar de radiomarathon via kabel 104.1, FM 107.3 of online streaming. Vraag een plaatje aan, doe een bod op de veiling en kom langs in onze tijdelijke studio in Onder de Luifel in Hasselt. Samen kunnen we het verschil maken.

Münster Sponsorfietstocht

op .

 banner-500px.jpg


Op zaterdag 20 juni 2015 organiseert Rotaryclub Zwartewatersteden i.s.m. STG de Eendracht een fietstocht van Münster naar Genemuiden.

Ongeveer 60 fietsers zullen op zaterdag om 5.00 uur ’s morgens op hun fiets stappen voor deze sponsortocht van ongeveer 230 kilometer. Hiermee zetten zij zich in voor twee goede doelen; kinderboerderij De Taghof in Genemuiden en stichting Maud voor Leven. Rond 18.00 uur ’s avonds zullen de wielrenners aankomen aan het Havenplein in Genemuiden.

We vinden het fijn dat er ook dit jaar aandacht is voor onze stichting, maar zeker ook dat wij de gelegenheid krijgen om neuroblastoom wederom onder de aandacht te brengen.

Het doel van stichting Maud voor Leven: Fady

Zoals bij iedere actie komt het geld dat wij mogen ontvangen ten goede aan ondersteuning aan gezinnen van een kind met kanker en aan onderzoek naar de behandelmogelijkheden van neuroblastoom. Rondom de organisatie van dit evenement bleek dat een kindje in het bijzonder ons wel heel erg nodig heeft.

Fady is een jongetje van 4 jaar uit Rotterdam. Fady heeft neuroblastoom. Inmiddels heeft hij zijn zesde chemokuur doorstaan. Na nog een fase met een hoge dosis chemokuur en een serie bestralingen, staat een lange behandelkuur gepland in Philadelphia, Amerika. Het gezin zal naar verwachting 6 tot 9 maanden in Amerika moeten verblijven, waar Fady een immuuntherapie zal ondergaan. Dit om het immuunsysteem te ‘vertellen’ wat het moet doen als het weer neuroblastoomcellen op zijn pad tegenkomt. Dit moet de overlevingskansen van Fady vergroten met zo’n 25%.

Maar … Amerika kost geld en dat is er nog lang niet. Daarom willen wij met de fietstocht een bijdrage leveren aan Amerika door dit geld te besteden aan Fady in de vorm van te maken kosten, zoals vliegtickets, taxivervoer, etcetera. Wilt u graag nog geld geven voor de behandeling van Fady, dan kan dat. Naast sponsoring via de fietstocht staan wij bij de finish met leuke sieraden, kussentjes en andere mooie spullen.

 Fady.jpg

Opbrengst Radiomarathon.nl 2013 €19.263,87

op .

De afgelopen drie dagen heeft Radiomarathon.nl 65 uur non-stop live radio gemaakt voor Maud voor Leven. Een prachtinitiatief met als doel saamhorigheid en geld ophalen voor het goede doel. Met 65-uur non-stop radiomaken hebben de vrijwilligers van Radiomarathon.nl een megabedrag opgehaald voor Maud voor Leven. De zevende editie, in samenwerking met de lokale omroep van Zwartewaterland, Zwartewater FM, leverde maar liefst 19.263,87 euro op. De cheque is om 00.00 uur uitgereikt aan de bestuursleden van Stichting Maud voor Leven, Linda Land en Ellis Aardenburg. Omdat de totale opbrengst van de nodige ondersteunende acties nog niet bekend is, verwachten de organisatoren dat de definitieve cheque voor Maud voor Leven nog hoger wordt. De opbrengst is te danken aan de grote steun van initiatieven van mensen uit Zwartewaterland. 

De Radiomarathon.nl wordt uitgezonden vanuit cafe De Luifel in Hasselt en bewoond door o.a. de dj's Petrit Sterenberg, Daniell Middelveld, Rene de Jonge, Patrick de Haan en Henk-Jan Overmars. 

 

   

 

Scouts De Veste dragen bij aan Pay it Forward...

op .

Scouts De Veste uit Hasselt dragen bij aan Pay it Forward... Vanochtend hebben zij het Vredeslicht in Utrecht opgehaald. Het Vredeslicht is vanaf nu te koop op de Markt in Hasselt. Ontsteek ook jouw licht en geef het door...

De Markt in Hasselt staat vandaag in het teken van Maud voor Leven. Naast de verkoop van het Vredeslicht, worden er ook koekjes verkocht en kunnen kinderen broodjes bakken boven het vuur. Ook de historische Vereniging zet zich in. In en om het oude stadhuis is van alles georganiseerd. 

Scouting De Veste heeft alles gesponsord gekregen. Zo worden waxinelichtjes aangeboden door de DA, het brooddeeg door bakkerij Blom en de koekjes door Blei.

De activiteiten zijn georganiseerd voor de Radiomarathon.nl en de opbrengst van de verkoop is bestemd voor Stichting Maud voor Leven. 

 

Meer artikelen...