Maud voor Leven helpt 3 nieuwe gezinnen op weg

op .

Drie nieuwe families hebben de afgelopen weken voor een kindje met neuroblastoom de hulp van Maud voor Leven ingeschakeld. 

 

Hannah Max
In 2009 werd bij de 11-jarige Hannah neuroblastoom fase 4 gediagnostiseerd. Ongebruikelijk op deze leeftijd omdat dit veelal zeer jonge kinderen treft.
Hannah heeft sindsdien alle standaard behandelingen doorstaan. Ook is zij voor de immunotherapie naar het Children's Hospital Of Philadelphia, Amerika, geweest.
Als gevolg van allergische reacties kon Hannah maar een kleine hoeveelheid van deze therapie ontvangen. 

Toen het gezin terug kwam uit Amerika ging het erg goed met Hannah. Helaas zijn er na routinescans in december 2010 weer nieuwe tumoren ontdekt. 
Op dit moment is er nog geen effectieve behandeling van recidief neuroblastoom. Wel zijn er enkele medicijnen, nog in het studiestadium, dat het potentieel hebben om de nieuwe tumoren te verminderen. Hannah ondergaat op dit moment de zogeheten 'Totem behandeling'. Na twee rondes hebben recente scan verbetering aangetoond. De extra kosten die deze behandeling met zich meebrengt zijn hoog daarom wordt er voor de behandeling van Hannah geld in gezameld. De familie overweegt daarom een stichting op te zetten. Voor het oprichten van de stichting heeft Rachel Brown, de moeder van Hannah, contact opgenomen met Maud voor Leven. 

Meer over Hannah Max lees je op www.helphannahmax.com

 

Aliza Zara
De 5-jarige Aliza heeft sinds juli 2011 neuroblastoom fase 4. Helaas werd deze diagnose niet direct vastgesteld. In eerste instantie dachten doktoren aan jeugdreuma. Hiervoor is Aliza ook behandeld door een reumatoloog. Echter de klachten namen alleen maar toe. Uiteindelijk belandde Aliza in een rolstoel. Haar gezondheid ging met de dag achteruit en ze kon bijna niets meer. Ook de buikpijn bleef aanhouden. Deze werd ondraaglijk. De artsen dachten aan een blindendarmontsteking. Dat was in mei 2012. De radioloog zag vergrote klieren in haar buik en dit zou de pijn kunnen verklaren. De ontstekingsremmers hielpen niet en de gezondheid van Aliza verslechterde. Niemand mocht haar meer aanraken vanwege de pijn. Haar moeder voelde zich machteloos en vertrouw de het niet.
In juni 2012 werd Aliza opnieuw met veel pijn opgenomen in het OLVG. Op aandringen van haar moeder werd de hulp van een kinderreumatoloog in het AMC ingeschakeld. Daar werd Aliza opnieuw onderzocht. De reumatoloog vertrouwde het niet en vond een aantal dingen verdacht: opgezette klieren in de hals, een bolle buik in combinatie met de pijnklachten. Om helderheid hierover te krijgen werd er een echo gemaakt. De uitslag volgde al snel. Aliza had geen kinderreuma maar neuroblastoom fase 4. Achteraf gezien hebben de artsen de neuroblastoom op de MRI scan in 2011 gemist!!!

Inmiddels is Aliza gestart met de zware behandelingen om de neuroblastoom tegen te gaan. Om de overlevingskans van Aliza te verhogen ondergaat zij ook de immunotherapie in Amerika. Haar moeder en familie hebben daarom stichting Healing 4 Aliza opgericht. Deze stichting zamelt geld in voor de extra kosten die niet vergoed worden door de zorgverzekering. Denk aan de reis- en verblijfstkosten van de andere gezinsleden: haar moeder, zusje en oma. Maud voor Leven heeft een adviserende en ondersteunende rol.

Meer over Aliza lees je op www.healing4aliza.nl 

 

Tim Laurenssen
Tim is 3,5 jaar en heeft sinds 31 augustus 2012 neuroblastoom fase 4. Op 7 september is Tim gestart met de eerste chemo en ondergaat hij alle benodigde behandelingen in Nederland. Dit verloopt volgens een streng protocol. Ook Tim komt in aanmerking voor de immunotherapie in Amerika. Deze behandeling geeft Tim 20% meer kans op genezing. Een kans die zijn ouders met beide handen aangrijpen. Om deze extra kosten te financieren heeft familie van Tim de stichting Toekomst voor Tim opgericht. De stichting zamelt geld in voor de reis- en verblijfskosten van het gezin. Hiervoor hebben de opa en oma van Tim de hulp ingeschakeld van Maud voor Leven. 

Meer over Tim lees je op www.stichtingtoekomstvoortim.nl