Op naar de Mont Ventoux, column Tom van het Hek

op .

Het gaat er aan komen, de datum nadert en alles is langzamerhand in gereedheid. De Mont Ventoux wacht eenieder op, zoals hij dat al eeuwen doet!

De Mont Ventoux, afgelopen jaar weer het decor van een prachtige Tour etappe. De enige berg waarvan je nooit kunt winnen, vertelde ene Lance Armstrong ooit. Woorden die later ook voor hem maar al te waar bleken te zijn! Maar velen uwer gaan de berg bedwingen. Allemaal op uw eigen wijze, op uw eigen tempo, met uw eigen vervoermiddel, gaat u van beneden naar boven. Maar vooral allemaal met uw eigen MOTIVATIE !!! Allen heeft u zo uw eigen redenen om u op deze wijze in te zetten voor het prachtige doel. Allen met uw eigen verhaal, uw eigen gedachten, uw eigen vreugde, uw eigen verdriet. Allemaal verschillende verhalen, aan elkaar verbonden door dat ene doel. Het doel te helpen, te ondersteunen in de strijd tegen kanker!!!

Een strijd die op vele wijzen gestreden wordt en op even zo vele wijzen wordt ondersteund. Zowel op lokaal niveau, door het ondersteunen van projecten die direct bijdragen aan de levenskwaliteit van de patient en zijn of haar familie. Alsook in breder verband door rechtstreeks onderzoek te steunen, erop gericht de genezingskansen van velen te verbeteren, onderzoek dat voor zovelen al veel verbetering gebracht heeft. Dat is de materiele kant van de opbrengsten, zeer van belang!!! Lees de hele column van Tom van het Hek op Stichting Mont Ventoux

Het beklimmen van de Mont Ventoux vindt plaats op 5 en 6 september 2013.