Beklimming Mont Ventoux van start!

op .

 

Montbrun - Stap voor stap of trap voor trap. Meer dan vijfhonderd mensen nemen deze week deel aan Groot verzet tegen kanker. Zij beklimmen wandelend, hardlopend of fietsend de Mont Ventoux.De actie, geïnitieerd door Stichting Mont Ventoux, is bedoeld voor de strijd tegen kanker en de bevordering van onderzoek naar kanker. Zo’n zeventig deelnemers en vrijwilligers vertrokken maandagavond even na tien uur per bus vanaf station Meppel. Via een tussenstop in Maastricht – waar nog eens tien personen plaatsnamen in de bus – werd er koers gezet richting de Mont Ventoux.

Gezonde spanning
Na diverse stops doemde de ‘Kale Reus’ al van veraf op. De gezonde spanning was vanaf dat moment van de gezichten af te lezen. Ieder moment dat de berg in zicht kwam werden er foto’s gemaakt. Niet veel later arriveerde de bus in Montbrun-les-Bains, waar andere deelnemers en vrijwilligers hen opvingen.Het weer is deze week bijzonder goed. Dat in tegenstelling tot vorig jaar, toen deelnemers vanwege het slechte weer niet naar de top mochten. De voorspelling is dat het de hele week zo’n dertig graden is, waardoor deelnemers vooralsnog niet hoeven te vrezen voor een dergelijk scenario. Er wordt volop ontspannen en de meesten genieten van het heerlijke weer en het zwembad op het appartementencomplex. Iedereen is positief en begroet elkaar .KrachtNadat iedereen gesetteld was, volgde de officiële opening. Kees Kuijpers, voorzitter van stichting Mont Ventoux, sprak de aanwezigen toe. ‘Hier staat een buitengewoon trotse voorzitter’, vertelt Kuijpers tijdens de opening. ‘De berg straalt alleen maar kracht uit. Er staat goed weer voor de deur, en de kracht zal nodig zijn om de berg te beklimmen.’Geniet geweldig van dit evenement, maar wees voorzichtig’, waarschuwde hij de deelnemers. ‘Rijd rechts, loop rechts. Want soms, Fransen zijn het niet gewend. Doe het alstublieft. We kunnen geen risico nemen. We zijn hier goed aangekomen en we gaan ook weer goed terug’, besloot de preses.

Burgemeester
‘Een warm welkom voor iedereen’, vertelt de burgemeester van Montbrun. ‘Ik ben blij dat iedereen er is. Jullie hebben geluk, want de laatste twee jaar hadden we minder geluk met het weer. Het weer blijft nu goed’, aldus de burgemeester, die dit jaar eens niet met de fiets gaat naar boven gaat maar met de wandelaars.Meer informatie www.grootverzettegenkanker.nl (actiesite) en www.stichtingmontventoux.nl(informatie over de stichting). 

Lees hier het artikel op de site van Emmen Nu