Ruim half miljoen euro voor Groot Verzet Tegen Kanker

op .

            


Bedoin - De beklimming van de Mont Ventoux op initiatief van Stichting Mont Ventoux heeft tot nu toe 550.000 euro opgeleverd. Dat vertelde voorzitter Kees Kuijpers tijdens de slotbijeenkomst van gisteravond tijdens de slotbijeenkomst.

Afgelopen donderdag beklommen de wandelaars en hardlopers de Mont Ventoux, vrijdag was het de beurt aan de fietsers. Het bereiken van de top was voor velen een overwinning. Daar waren er vreugdevolle momenten, maar er was ook veel emotie. Immers, alle deelnemers hebben op enigerlei wijze met kanker te maken.  

Stichting Mont Ventoux is opgericht in 2007. De verbondenheid in het leven met en strijden tegen kanker is de belangrijkste waarde van deze stichting. Deelnemers, vrijwilligers, sponsoren en andere betrokkenen leveren elk jaar een topprestatie. Dankzij deze inzet was het afgelopen jaar mogelijk ruim 1,3 miljoen euro bijeen te brengen. Deelnemers (fietsers, wandelaars en hardlopers) laten zich voor hun beklimming van de berg in Zuid-Frankrijk sponsoren om zoveel mogelijk geld bij elkaar te krijgen.
Van het eindresultaat gaat 60 procent naar KWF Kankerbestrijding, dit jaar naar kinderoncologisch onderzoek en onderzoek naar hersentumoren, die vooral bij kinderen voorkomen. Het resterende bedrag wordt verdeeld over een aantal lokale doelen, gerelateerd aan kanker, waaronder Stichting Maud voor Leven. 

Meer informatie staat op www.grootverzettegenkanker.nl (actiesite) en www.stichtingmontventoux.nl (doelstellingen en achtergronden).

Bron: Artikel Hardenberg.nu