Münster Sponsorfietstocht

op .

 banner-500px.jpg


Op zaterdag 20 juni 2015 organiseert Rotaryclub Zwartewatersteden i.s.m. STG de Eendracht een fietstocht van Münster naar Genemuiden.

Ongeveer 60 fietsers zullen op zaterdag om 5.00 uur ’s morgens op hun fiets stappen voor deze sponsortocht van ongeveer 230 kilometer. Hiermee zetten zij zich in voor twee goede doelen; kinderboerderij De Taghof in Genemuiden en stichting Maud voor Leven. Rond 18.00 uur ’s avonds zullen de wielrenners aankomen aan het Havenplein in Genemuiden.

We vinden het fijn dat er ook dit jaar aandacht is voor onze stichting, maar zeker ook dat wij de gelegenheid krijgen om neuroblastoom wederom onder de aandacht te brengen.

Het doel van stichting Maud voor Leven: Fady

Zoals bij iedere actie komt het geld dat wij mogen ontvangen ten goede aan ondersteuning aan gezinnen van een kind met kanker en aan onderzoek naar de behandelmogelijkheden van neuroblastoom. Rondom de organisatie van dit evenement bleek dat een kindje in het bijzonder ons wel heel erg nodig heeft.

Fady is een jongetje van 4 jaar uit Rotterdam. Fady heeft neuroblastoom. Inmiddels heeft hij zijn zesde chemokuur doorstaan. Na nog een fase met een hoge dosis chemokuur en een serie bestralingen, staat een lange behandelkuur gepland in Philadelphia, Amerika. Het gezin zal naar verwachting 6 tot 9 maanden in Amerika moeten verblijven, waar Fady een immuuntherapie zal ondergaan. Dit om het immuunsysteem te ‘vertellen’ wat het moet doen als het weer neuroblastoomcellen op zijn pad tegenkomt. Dit moet de overlevingskansen van Fady vergroten met zo’n 25%.

Maar … Amerika kost geld en dat is er nog lang niet. Daarom willen wij met de fietstocht een bijdrage leveren aan Amerika door dit geld te besteden aan Fady in de vorm van te maken kosten, zoals vliegtickets, taxivervoer, etcetera. Wilt u graag nog geld geven voor de behandeling van Fady, dan kan dat. Naast sponsoring via de fietstocht staan wij bij de finish met leuke sieraden, kussentjes en andere mooie spullen.

 Fady.jpg