media

Sportmarathon Puur voor Hoop, Genemuiden Actueel

Twee enthousiaste dames, Melina Kamphof-van Steenselen en Bianca Altena, hebben samen met Wellness Center Zwartewater Nederland het initiatief genomen voor een 4 uur durende marathon waarin je fysiek en mentaal wordt uitgedaagd! Twee uur yoga en twee uur Total Effect training maakt dat iedereen met een moe maar voldaan gevoel naar huis zal gaan..en waarom ze dit hebben opgezet kunt u nu lezen.

De sportmarathon is één van de vele initiatieven die worden gehouden voor Zwartewaterland Helpt. Deze stichting doneert dit jaar aan zowel Stichting Maud voor Leven als Villa Joep. 

Vier uur lang zal Bianca Altena hun begeleiden, aanpakken en laten genieten onder begeleiding van opzwepende muziek. Twee uur Total Effect en twee uur Yoga. Iedereen kan en mag hieraan meedoen, je kan je opgeven via de lijsten die hangen bij Wellness Center Zwartewater.
Zaterdag 17 december om 17.00 uur starten ze en gaan door tot 21.00 uur. Aan deze marathon zal Carlieke Stafleu de moeder van Maud deelnemen, ook de ambassadeur van Zwartewaterland Helpt Albert Flier zal meedoen.

Lees het hele artikel hier

Wensink doneert aan Maud voor Leven, 21 september 2016 Wensink.nl
Zwolle
Stichting Maud voor Leven steunt gezinnen waarvan een kind neuroblastoom/ kinderkanker heeft. Zij helpen ouders op weg, zodat zij hun aandacht aan het zieke kind en hun (jonge) gezin kunnen geven. Wensink doneerde onlangs € 1.000,- aan de stichting. In september 2016 overhandigde Marketingdirecteur Tako de Jong van Wensink Automotive de cheque aan Sjoerd van Hamersveld. Klik hier voor het hele artikel.

Tiende radiomarathon voor Villa Joep en Maud voor Leven, De Stadskoerier
Zwartewaterland
Nu de maand november is aangebroken, komt de radiomarathon van Zwartewaterland Helpt weer in zicht. Nog zes weken en dan wordt een deel van Onder de Luifel weer omgebouwd tot tijdelijke radiostudio. Voor de tiende editie, gehouden op donderdag 15, vrijdag 16 en zaterdag 17 december, zet het team van vrijwilligers zich opnieuw in voor de strijd tegen Neuroblastoom. Een agressieve vorm van kinderkanker. 
Klik hier voor het hele artikel. 

65 uur Live radio voor het goede doel 2013, radiomarathon.nl 
Zwartewaterland
De 65 uur durende radiomarathon die gehouden werd in horecacentrum Onder de Luifel in Hasselt heeft 19.263 euro opgebracht. Klik hier voor het hele artikel. 

Radiomarathon levert bijna 20 mille op voor Stichting Maud voor Leven, De Stentor
23 december 2013
De voorlopige eindstand van de Radiomarathon in Hasselt is € 19.263,87, vergelijkbaar met de opbrengst vorig jaar. Het geld gaat naar Stichting Maud voor Leven, de stichting die gezinnen steunt waarvan een kind neuroblastoom/kanker heeft. Klik hier voor het artikel in De Stentor.

Enorm bedrag voor Stichting Maud voor Leven: € 19.263
, Zwartewaterkrant.nl
23 december 2013
De 65 uur durende radiomarathon in Horecacentrum Onder de Luifel heeft € 19.263,- opgebracht. De opbrengst komt geheel ten goede aan Stichting Maud voor Leven. Klik hier voor het hele artikel in de Zwartewaterkrant.nl.

Spinningmarathon bij Sportland Hasselt: € 5.800, Zwartewaterkrant.nl
23 december 2013
 
Zaterdag 21 december jl. stond Sportland Hasselt in het teken van de jaarlijkse spinningmarathon. Dit jaar is er gespind voor Maud voor Leven. Het werden voor de 25 deelnemers loodzware uren maar het resultaat mag er zijn. Samen hebben zij maar liefst € 5.800,- opgehaald. Klik hier voor het artikel in Zwartewaterkrant.nl.

Maud voor Leven uitzending Zwartewater FM Actueel, www.zwartewaterfm.nl 
7
 december 2013
In de radiouitzending 'Actueel' van ZwartewaterFM een interview met Carlieke Stafleu over Stichting Maud voor Leven. Luister ook waarom Radiomarathon 2013 Maud voor Leven als goed doel koos. Zaterdagochtend van 10.00 uur tot 11.00 uur live te beluisteren via www.zwartewaterfm.nl

Interview Carlieke tvuitzending 'En dan nog even dit'!, RTVOost

29 november 2013
In de uitzending 'En dan nog even dit' is de Zwolse Carlieke van Hamersveld te gast. Haar dochtertje Maud overleed juni vorig jaar aan de gevolgen van neuroblastoom. Carlieke heeft tijdens de ziekte een blog bijgehouden en zaterdag verschijnt een boek over Maud. Uitzending mist? klik hier voor de herhaling. 

Te gast bij RTVOost, www.rtvoost.nl
29 november 2013
Zwolle, Vanmiddag is Carlieke te gast in de uitzending 'En dan nog even dit' van RTVOost. Zij vertelt over het boek 'Maud, Dappere Strijdster', dat deze week is uitgebracht. Lees hier meer over de uitzending. 

Boekpresentatie 'Maud, Dappere Strijdster', www.weblogzwolle.nl
21 November 2013
Zwolle - Op zaterdag 30 november vindt in de Statenzaal van de Bibliotheek Zwolle om 15.00 uur de openbare presentatie plaats van het boek ‘Maud Dappere Strijdster’. Het boek vertelt het verhaal van Maud:een vrolijke, ondernemende peuter van 1,5 jaar. Klik hier voor het artikel op Weblog Zwolle. 

Campagne Geef Leven Villa Joep, www.geefleven.nl
September 2013
Op 29 september jl. heeft Villa Joep de campagne Geef Leven gelanceerd. Deze campagne is inmiddels regelmatig kosteloos op radio en televisie geweest. Help ook mee aan de landelijke bekendheid van Geef Leven! Klik hier voor de campagne van Villa Joep. 

Mitra Assendorp overhandigt cheque aan Maud voor Leven, de Peperbus 24 oktober 2012
Zwolle -  In de Mitra aan de Assendorperstraat werd vrijdagmiddag, 19 oktober 2012, een cheque van 250 euro door franchisenemer Jaco Schaap overhandigd aan Sjoerd van Hamersveld door Stichting Maud voor Leven. Het geld was bijeen gezameld door de Maudwijnactie van Schaap en zijn vrouw. Klik hier voor het hele artikel. 

Arne Mulder wint Stadshagen Run, Weblog Zwolle, 20 oktober 2012

Zwolle - De 22-jarige Zwollenaar Arne Mulder is zaterdag winnaar geworden van de  10 km hardloopwedstrijd van de Unicef Stadshagen Run. Een deel van de inschrijf- en sponsorgelden gaan naar twee goede doelen: Unicef Jeugdsportfonds Zwolle en Stichting Maud voor Leven. Klik hier voor het hele artikel.

Duizenden deelnemers Unicef Run
, De Stentor, 17 oktober 2012

ZWOLLE - Stadshagen is zaterdag het decor van de vijfde Unicef Stadshagenrun. Die begon in 2008 als een wedstrijd met een kleine tweehonderd deelnemers en inmiddels uitgegroeid tot een evenement met zo'n tweeduizend deelnemers en honderd vrijwilligers.  Een deel van de inschrijf- en sponsorgelden gaat naar Unicef, Jeugdsportfonds Zwolle en de Stichting Maud voor Leven. Klik hier voor het hele artikel.

'Maud' ook voor anderen, De Stentor, 15 oktober 2015
Zwolle - Stichting Maud voor Leven gaat zich inzetten voor mentale, praktische en financiële hulp aan gezinnen van andere kinderen met (neuroblastoom) kanker. Inmiddels steunt Maud voor Leven al vijf andere kinderen met deze vorm van kanker. Lees hier het hele artikel.

Villa Joep bij Pauw & Witteman, Vara uitzending 8 oktober 2012
Leontine Steijn, oprichter van Villa Joep, en AMC onderzoeker Jan Molenaar aan tafel bij Pauw & Witteman. Zij praten over onderzoek naar neuroblastoom kinderkanker. Klik hier voor informatie over het onderzoek en het interview bij Pauw & Witteman.

Doorbraak in de ontwikkeling van behandeling van Neuroblastoom, Mobile Engineeringnet.be
Wetenschappers van de UGent (België) hebben samen met Duitse collega's een nieuw model ontwikkeld voor de behandeling van een van de moeilijkst behandelbare vormen van van kanker bij kinderen. Lees hier voor het volledige artikel.

Maud voor Leven in de radiouitzending Café Melange, RTVZOo, 1 juli 2012
Stichting Maud voor Leven te gast in het radioprogramma Café Melange aan de IJsselkade in Zwolle. Meine Boonstra interviewt Lotte Bultje van de actie 'Maak het voor Maud' en Ellis Aardenburg van Stichting Maud voor Leven.

Ode aan Maud met ballonnen en bellen, De Stentor, 21 juni 2012
Met 'knikkende knieën, klotsende oksels en een knoop in de buik', nam Sjoerd van Hamersveld woensdagmiddag het woord tijdens de afscheidsdienst voor zijn dochter. Het moest een 'ode aan Maud' worden, waarin werd terug gekeken op het te korte, maar vooral ook mooie en toffe leven van het tweejarige meisje uit Zwolle. Lees hier het hele verhaal over de 'ode aan Maud met ballonnen en bellen'.

Condoleance register voor Maud, Mensenlinq, 15 juni 2012
ZWOLLE - Op Mensenlinq is een condoleanceregister geopend voor Maud. Klik hier om een bericht voor Sjoerd, Carlieke, Niels en Juul achter te laten.

Zwolse Maud (2) overleden, De Stentor, 15 juni 2012
ZWOLLE -  Het Zwolse meisje Maud, dat aan neuroblastoom (kinderkanker) leed, is afgelopen nacht overleden.
Lees hier het hele artikel.

Spannende en zware weken voor tweejarige Maud, De Stentor, 23 mei 2012
De Stentor volgt het wel en wee van Maud op de voet. Zij zijn zeer betrokken en dit doet ons goed. Wij zijn blij met hun aandacht voor Maud en haar ziekte. Meer bekendheid betekent meer aandacht en hopelijk ook meer financiële steun voor ouders die in dezelfde situatie zitten als Carlieke en Sjoerd. Lees hier het artikel van 23 mei jl.

€ 500 voor Maud van Phoenixschool, De Stentor, 12 mei 2012
ZWOLLE - Basisschool De Phoenix heeft vrijdag 500 euro geschonken voor de Stichting Maud voor Leven. Het was de opbrengst van het jaarlijkse schoolfeest, met allerlei activiteiten en spelletjes in en rond de school. Klik hier voor het artikel in De Stentor.

Maud zelf bij uitreiking, Peperbus, 16 mei 2012
De opbrengst van het feest en een veiling van Jenaplanschool De Phoenix is voor een groot deel gegaan naar Stichting Maud voor Leven. Namens de stichting nam Maud, samen met haar vader, de cheque van 500 euro in ontvangst. Klik hier voor het artikel in de Peperbus op pagina 17.


6500 bezoekers concert Racoon & Friends, www.omroepzeeland.nl
GOES - Het benefietconcert Racoon & Friends for Jayden trok zondagavond zo'n 6500 mensen naar de Markt in Goes. Danny Vera, Jurk!, de 3JS, Gers Pardoel en Racoon zorgden voor een muzikaal feestje voor het goede doel: geld ophalen voor de Stichting Jayden. Die stichting uit Goes zamelt geld in voor onderzoek naar neuroblastoomkanker. Klik hier voor meer informatie over het concert Racoon & Friends.

Benefietconcert Racoon & Friends for Jayden uitverkocht, Grote Markt in Goes, 13 mei 2012
De Zeeuwse band Racoon, ambassadeur van Stichting Jayden, organiseert op zondag 13 mei een benefietconcert waarvan de opbrengst in zijn geheel naar Stichting Jayden gaan. Het concert vindt plaats op de Grote Markt van Goes, vanaf 17.30 uur. Naast Racoon treden de 3J's, Jurk, Gers Pardoel en Danny Vera op. Het doel is geld inzamelen om verder onderzoek naar Neuroblastoom te steunen, onder meer om het genezingsproces van deze ziekte bij kinderen een stuk aangenamer te maken. Nog te veel kinderen overlijden aan Neuroblastoom kinderkanker. Om aandacht te schenken aan deze specifieke en agressieve vorm van kinderkanker schreef Racoon het nummer 'Don't give up the fight', een emotioneel nummer met een boodschap. Alle opbrengsten van de single gaan naar Stichting Jayden. Deze Stichting is opgericht door Rob en Jolanda Faase uit Goes ter nagedachtenis aan hun zoontje Jayden. Net als Maud moest Jayden ook op jonge leeftijd vechten tegen de hardnekkige vorm van kinderkanker. Helaas heeft Jayden deze strijd verloren en overleed hij op 2 jarige leeftijd aan de gevolgen van Neuroblastoom kinderkanker. Stichting Jayden zamelt net als Villa Joep geld in om onderzoek naar deze ziekte te stimuleren en te financieren. Klik hier voor meer informatie over het benefietconcert.

SMG Groep zet zich in voor zieke Maud, Zwartewaterkrant.nl, 26 april 2012
De actie die binnen de SMG Groep is gehouden om collega Sjoerd van Hamersveld te helpen, heeft een geweldig resultaat opgeleverd. Sjoerd van Hamersveld is naast ordermanager bij de SMG Groep en echtgenoot van vrouw Carlieke Stafleu, vooral ook vader van 3 kinderen. Dit zijn Niels (3) en een tweeling Maud en Juul (2). Lees verder...

FC Zwolle United Stichting Maud, De Stentor, 26 april 2012
ZWOLLE - FC Zwolle United, de maatschappelijke tak van FC Zwolle, heeft zich verbonden aan de Stichting Maud voor Leven.
Lees meer...

Maud voor Leven krijgt 3800 euro via loop Ambelt
, 25 april 2012, De Peperbus
ZWOLLE - De sponsorloop van De Ambelt voor Stichting Maud voor Leven op 4 april heeft 3800 euro opgebracht. 130 kinderen renden bijna een uur voor de stichting. De kinderen werden gesponsord door ouders, buren, familieleden en anderen. De kinderen hebben zelf de sponsoren gezocht. Lees hier het hele artikel.

Radiospotje voor Maud, reactie op artikel in Stadshagennieuws
Luister dit leuke initiatief! Gespot via een reactie van Richard van Opstal op www.Stadshagennieuws.nl.Een radiospot voor Maud en haar gezin! Klik hier voor het radiospotje.

Papa Sjoerd bij Radio IJsselmond
, 23 april 2012
Vandaag, 23 april, had Sjoerd van Hamersveld een telefonisch interview met Radio IJsselmond. Hij vertelde openhartig over Maud, haar ziekte Neuroblastoom, de geldinzamelingsacties en Stichting Maud voor Leven. Luister hier naar het interview (bij 16 minuten van de uitzending hoor je het telefonisch gesprek met Sjoerd).

DFA Services doneert € 1.500,-- aan Maud voor Leven, 23 april 2012, www.dfaservices.nl
ZWOLLE - DFA
Services werkt al jaren samen met de SMG-Groep. Enige tijd geleden werd ons duidelijk dat een medewerker van het bedrijf momenteel niet werkzaam is, omdat zijn tweejarige dochtertje Maud ernstig ziek is. Lees meer...

Bakker Bart Stadshagen in actie voor Maud, 20 april 2012, www.stadshagennieuws.nl
Vanaf volgende week start Bakker Bart in Stadshagen, samen met alle andere bakkers in Zwolle, een mooie actie voor maud (2) uit Zwolle. bij Maud is een zeldzame vorm van kinderkanker geconstateerd en met de verkoop van Maud/mout brood tegen een speciale prijs hopen de bakkers geld op te halen voor de behandeling van Maud in Amerika. Lees verder...

Bakkers in actie voor Maud, 20 april 2012 www.bakkerswereld.nl
ZWOLLE - Dertien bakkers in Zwolle verkopen vanaf zaterdag speciaal MaudBrood. Lees meer...

De Ambelt haalt 3800 euro op voor Maud21 april 2012, www.destentor.nl
ZWOLLE- Onderwijsorganisatie De Ambelt heeft met een sponsorloop 3800 euro opgehaald voor Stichting Maud voor Leven. Er deden op 4 april 130 kinderen van De Ambelt mee aan de loop voor het goede doel... lees verder.

Bakkers in actie voor Maud (2), 21 april 2012, De Stentor
ZWOLLE - Bakkers in Zwolle verkopen vanaf zaterdag speciaal Maud-brood. Gegrepen door het ontroerende verhaal van de ernstig zieke Zwolse peuter Maud (2) starten de bakkers in Zwolle gezamenlijk met de actie. De winst van de Maud-broden gaat naar de stichting Maud voor Leven. Bakker Richard van Dinther van Brood & Banket Assendorp bedacht het speciale brood.
Lees hier het hele artikel.


Bakker van Dinther doet oproep in AD
,
14 april, AD
Een mooi bericht in het dagblad AD van een betrokken Zwollenaar.
Maud van 2 jaar heeft neuroblastoom. Dit is een zeldzame vorm van kinderkanker waarbii d
e overlevingskans slechts 20 procent is.
ln Amerika is een behandeling mogelijk ie haar kansen op leven verdubbelen. lk werk als bakker bij Maud in de straat en ik kan het niet loslaten. Als u Maud naar 4OO4 sms't dan draagt u al bij aan haar mogelijke herstel. Overige gelden gaan naar www.maudvoorLeven.nl. De stand is 14.000 euro, maar er is 65.000 nodig. Helpt u mee? Richard van Dinther.

Eerste maand al 10 mille voor zieke Maud, 2 april 2012
ZWOLLE - De acties voor de Stichting Maud voor Leven hebben in de eerste maand al ruim 10.000 euro opgeleverd. En de teller loopt gewoon door. Lees hier het artikel in De Stentor.

Leerlingen
de Ambelt lopen voor ‘Maud’
, 30 maart 2012
ZWOLLE- Woensdag 4 april 2012 organiseert de Ambelt Oosterenk haar jaarlijkse sponsorloop voor leerlingen. De leerlingen van de school voor Speciaal en Voortgezet Speciaal Onderwijs lopen voor een goed doel: Stichting Maud voor het Leven. Leerkracht Jolanda Stempher: “Wij willen dit doel graag steunen en hebben daarom besloten om dit jaar de gehele opbrengst aan deze stichting te geven.” Leerlingen kunnen gesponsord worden door hun ouders, buren, familieleden, bekenden en bedrijven in de regio. Jolanda Stempher: “Ze gaan zelf actief op zoek naar sponsoren door met flyers langs de deuren te gaan. Geld doneren kan per rondje of voor een vast bedrag.” Het startsein wordt gegeven om 11.25 uur op het grasveld achter de school.De leerlingen lopen tot 12.15 uur.

Maud in de uitzending van Omroep IJsselmond, radio uitzending 20 maart, 13.15 - 14.00 uur
Kampen - Vandaag zitten Maud, papa Sjoerd en Willemien Haagsma in de radio uitzending van Omroep IJsselmond. Luister tussen 13.15 uur en 14.00 uur naar hun verhaal. Etherfrequentie 106.4. Het interview is op ook opgenomen voor een tv-uitzending. De datum van deze uitzending is nog niet bekend. klik hier voor het radio-interview of via http://cdn.omroepijsselmond.nl/i/uitzendinggemist/flash/ipad.php

Interview Omroep IJsselmond, radio uitzending 20 maart, 13.15 - 14.00 uur
KAMPEN - Sjoerd van Hamersveld, vader van Maud, heeft een interview met Omroep IJsselmond. Samen met Willemien Haagsma (Stichting Maud voor Leven/Studio Willemien Haagsma) vertelt Sjoerd over de ziekte van Maud, de immuuntherapie in Amerika, de oprichting van de Stichting Maud voor Leven en de reden van de geld inzamelingsactie.  Het interview over Maud voor Leven wordt dinsdag 20 maart tussen 13.15 uur en 14.00 uur uitgezonden. Etherfrequentie 106.4.

Dappere Maud (2) vecht om te leven, De Stentor, 15 maart 2012
ZWOLLE - Neuroblastoom fase vier. Deze drie woorden zetten op 5 december 2011 de wereld van de kleine Maud, haar ouders, tweelingzusje en oudere broer op zijn kop. "Die dag veranderde ons leven". In de huiskamer van het gezin lees hele artikel >>

Steun Maud, verbindt leven, weblog Zwolle, 15 maart 2012
ZWOLLE - Stichting Maud voor leven opgericht om de tweejarige Maud uit Zwolle te helpen haar strijd tegen Neuroblastoom, agressieve vorm van kinderkanker, te overwinnen. Lees meer >>

Ambassadeur Racoon zet zich in voor Neuroblastoom
De Zeeuwse band Racoon is ambassadeur voor Stichting Jayden. Zanger Bart van der Weide over het initiatief: 'Bot gezegd zijn er te weinig kinderen die aan Neuroblastoom lijden, met als gevolg dat het geld naar andere vormen van kinderkankeronderzoek gaat. Toen Rob Faase, mijn oude buurjongen z'n zoontje verloor na een hartverscheurende tijd, hoefden wij niet lang na te denken over zijn vraag ambassadeurs te worden. Wij zijn allemaal vaders en kennen onvoorwaardelijke liefde. 'Don't give up the fight' is voor eeuwig voor Jayden.'

Racoon brengt single uit voor Stichting Jayden
Stichting Jayden vecht, in samenwerking met Villa Joep, tegen Neuroblastoom kinderkanker en voor efficiëntere behandeling hiervan. De Stichting heeft als doel stimulering en financiering van verder onderzoek naar Neuroblastoom. De band Racoon is vanaf het allereerste moment ambassadeur van Stichting Jayden. De band zet zich in om Neuroblastoom te bestrijden. Als ambassadeurs hebben zij speciaal voor de Stichting het nummer  'Don't give up the fight' geschreven en geproduceerd. De ballad is opgedragen aan Jayden, hij is op nog geen driejarige leeftijd overleden aan de gevolgen van Neuroblastoom. De opbrengsten van het nummer 'Don't give op the fight' gaan naar Stichting Jayden. Download hier de single 'Don't give up the fight' of via http://www.youtube.com/watch?v=m2Jm6wYysRA

Doorbraak Neuroblastoom onderzoek, Dé Weekkrant.nl, 23 februari 2012
VOORSCHOTEN - in sequencing-onderzoek Abbende tijdschrift Nature publiceert vandaag klinkende eerste resultaten van een onderzoek naar de totale DNA-volgorde van neuroblastoom kindertumoren. Een ‘grote stap voorwaarts’ na vele jaren, zegt onderzoeker prof. dr. Rogier Versteeg van het Academisch Medisch Centrum (AMC) over de doorbraak. lees meer >>