Aliza, 5 jaar

op .

Aliza is 5 jaar. Op 12 juni 2012 kreeg zij de diagnose neuroblastoom fase 4.

De symptomen (hoofdpijnen, onverklaarbare buikpijnen, temperatuur verhoging, verminderende eetlust, pijn in het hele lichaam) waren bij Aliza echter al in juli 2011 aanwezig alleen de huis- en kinderartsen hebben dit toen niet gezien. Aliza heeft vanaf juli 2011 vele onderzoeken ondergaan. De kinderarts diagnostiseerde in februari 2012 bij Aliza jeugdreuma. Echter ook na de diagnose werd de pijn niet minder. De gezondheidstoestand van Aliza ging alleen maar verder achteruit. Begin mei 2012 werd Aliza weer opgenomen in het ziekenhuis. De verklaring voor de ondraaglijke buikpijn zou duiden op een blindedarmontsteking. Ook omdat de klieren in de buik waren opgezet. Aliza en haar moeder werden weer naar huis gestuurd met pijnstillers en verschillende ontstekingsremmers. Deze medicijnen hielpen echter niet. De pijn werd groter en de situatie verslechterde met de dag. Op 7 juni ging Aliza opnieuw naar het ziekenhuis. Haar moeder vertrouwde het niet en drong aan op een opname in het AMC. De daar dienstdoende kinderreumatoloog vond een aantal zaken verdacht: opgezette klieren in de hals, bolle pijn en de pijn van het lichaam bij aanraking. Hij liet een echo van de hals en de buik maken. De diagnose werd snel gesteld. De echo wees uit Neuroblastoom fase 4! Dezelfde symptomen waren op  de echo van december 2011 ook al zichtbaar geweest. Alleen niet geconstateerd door de destijds diendoende artsen.

In juni 2012 is Aliza gestart met de behandelingen in Nederland. Om het overlevingspercentage van Aliza te verhogen moet ook zij naar Amerika voor de immunotherapie. Om de reis- en verblijfskosten van de overige gezinsleden te kunnen bekosten hebben vrienden en familie de Stichting Healing 4 Aliza opgezet. Haar moeder, oma en zus Marya Insha reizen met haar mee.

Maud voor Leven heeft regelmatig contact met de Stichting Healing 4 Aliza. Wij staan hen praktisch, mentaal en indien nodig financieel bij.

Meer over Aliza lees je op www.healing4aliza.nl